Защо Гърция, която в никакъв случай не е с по-нисък стандарт

...
Защо Гърция, която в никакъв случай не е с по-нисък стандарт
Коментари Харесай

Симеонов: Защо съфинансираме европроекти с 15%?

Защо Гърция, която никога не е с по-нисък стандарт на живот от нас, получава опция да съфинансира европроектите единствено с 5 %, а България с 15 %? Кой отбрани нашия народен интерес? Къде бяха българските евродепутати? ”.Т ези въпроси сложиха в студиото на „ Здравей България ” по Нова телевизия тази заран лидерът на листата на „ Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа) и водач на НФСБ Валери Симеонов и Венцислав Тоцев – претендент за български представител в Европейския парламент от листата на коалицията. 
Те дадоха това като образец, че един български евродепутат би трябвало да упражнява правото на осведоменост и контрол, когато става дума за защита интересите на България.  ещо – което, по думите на Валери Симеонов, през днешния ден не се вижда да се прави.

„ Поради неналичието на осведоменост ние стигнахме до там да разясняваме и създаваме надали не обществени сблъсъци във връзка с Истанбулската конвенция, която е още от 2011 г.  – 8 години се върти тази спогодба. Пакетът „ Мобилност ”, който не е пакет „ Макрон ”, тъй като е отпреди времето на Макрон, е от 4 години – нашите депутати скочиха в последния миг. 
Въвеждането на условието за личните данни е още от 2016 година – през 2018 година нашите фирми бяха сложени в стрес заради това. Къде бяха нашите депутати? Къде бяха с тяхното обвързване да внесат информираност, да търсят съдружници в Екологичен потенциал,  да се приготвят за тази борба? А не чак когато влезе в пленарна зала – тогава да се слага въпроса ”, уточни Валери Симеонов.

На второ място той сложи въпроса за това, че в работата на сегашните евродепутати липсва търсенето на оценка на въздействието за малките  държави, особено за  България. „ Всеки нормативен акт, всяко правно решение на европейските институции би трябвало да има съответната оценка на влияние. А не го виждаме това ”, добави Валери
Симеонов.

На трето място той сложи въпроса за липсата на интерес към регионалната политика, към децентрализацията. 
Венцислав Тоцев даде още един образец за това по какъв начин българският национален нтерес може да бъде предпазен, в случай че един български представител в Европарламента е решил да бъде активен и работи, вместо да приказва: примерът с двете американски централи ТЕЦ „ Марица-Изток ” 1 и 3. 
„ Г-н Симеонов още в предходното Народно събрание сложи този въпрос. Имаше анкетна комисия. Изпратихме запитване до Европейската комисия за незаконното двойно  одпомагане – това си е чиста държавна помощ на двете централи. До ден сегашен – резултата на практика няма. Ето това е една чудесна възможност един български евродепутат
да сложи този въпрос, да приказва за него, да упражни напън ”, сподели Венцислав Тоцев.

В диалога по настоящите политически теми, в отговор на въпрос на водещите Валери Симеонов уточни, че поведението на президента Румен Радев е по-скоро като на претендент за евродепутат. „.Определено взе участие в акцията. Според мен това принизява президентската институция ”. Той обаче  не скри, че е забележима и сериозната активност, която развива министър-председателят Бойко Борисов. „ Преди това беше към месец единствено във външната политика, в този момент изведнъж започна да обикаля по естакади и мостове и да носи печени агнета на работниците по автомагистралите. Мисля, че трябва да приемем това персонално предпочитание за включване в тази акция, която се превърна в значима, въпреки че не би
трябвало да е. Но и президентът, и министър-председателят се пробват да трупат някакъв рейтинг за техните партии ”, разяснява Валери Симеонов. 
Водачът на листата на „ Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна  Европейска класа) ” призова българските гласоподаватели да гласоподават за хора на действието, хора, потвърдили, че като се захванат с нещо – го правят. И за почтени политици. Такива са хората от тази коалиция. 

„ Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и
Средна Европейска класа) ” се явява на
изборите за български представител в
Европейския парламент с № 1 в
бюлетината.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР